Forside > Presseomtale  > Eldre omtale

Eldre omtale

Finnmarken 17.10.05
Heit finale. Det tok ikke lang tid før Vadsø Storband med gjestesolister fikk temperaturen opp på kokepunktet under festivalfinalen lørdag. Latinamerikanske rytmer har noe av en spesilaitet for bandet, og med en rytmeseksjon kraftig forsterket av Erlend Gimse og Nasri Ali Omar samt trompetdrahjelp fra Jesper Riis svingte det hardt allerede fra introduksjonen. Prikken over i-en kom i form av en karismatisk gjestevokalist Ernesto Manuitt, supplert av "kordamene" Ellen Zahl Jonassen og Hilde Yushkevich.
Finnmarken 12.08.05


Finnmarken 16.04.05
Little big Band. Et lite band i en stor by i et fryktelig stort land under et kjempestort arrangement. Knapt noen gang har vel Vadsø Storband vært nærmere storbandjazzens røtter, der de står i en krok og spiller for fiffen og stjernene etter aftenens operaforestilling. Etter at spillejobben for eliten er unnagjort er det opptreden i t-skjorte i filharmonien, sammen med Nordflåtens Storband. Vadsø Storband er først, med et repertoar med Harald Devolds egne låter. Med drahjelp frabrødrene Gjerde gjør Storbandet en forrykende konsert. Etter pausen entrer gutta i uniform scenen. Publikum er ekstatisk entusiastiske, og det blir ikke bedre da showet avsluttes med Glenn Miller`s "In the mood", med begge band på scenen.
Finnmarken 25.01.05

Vadsø storband er kulturbyen Vadsø sitt "fyrtårn" det mente i alle fall kommunens ordfører.


Torstein Fagerli gjorde en utmerket jobb som Sinatra-tolker.

Vadsø storband er kulturbyen Vadsø sitt fyrtårn.  I landsdelen finner vi ikke maken til det storbandet vi har her i byen. Og vi skal aldri svikte Vadsø Storband", sa ordfører Hauk Johnsen da bandet markerte sine 10 første år. På storskjerm fikk publikum et innblikk i storbandets historie, gjennom bilder fra opptredener fra de nærmere 70 konsertene bandet har gitt, både her i landet og i utlandet.  Harald Devold, en dyktig musiker og drivende musikalsk leder, mener at årsaken til suksessen er at storbandet har klart å fornye seg opp gjennom årene. I jubileumsåret hadde storbandet følgende besetning: Sax: Arnstein Jensen, Ann Sylvi Jensen, Reidun Eriksen Mietinen, Berit Merete Øyen, Line Karlstad og Tyra V. Mannsverk.Trompet: Gunnar Grov, Tor Stafsnes, Ann Karin Bithi og Leif Erik Olaussen.Trombone: Astrid Harila Kristiansen, Jorunn Mietinen, Atle Larsen og Maria Suniva Bakke.Komp: Jan Hofseth, Ton Ola Rudi, Morten Jørgensen og Jørgen Jørgensen.
Finnmarken 15.4. 02

Vadsø storband hadde godt grep på Duke Ellingtons sakrale jazz fra femtiårene.


Ann – Jorid Henriksen sang samiske salmer til storbandarrangement

Biskop Gunnar Stålsett var strålende fornøyd med midnattskonserten i Vadsø kirke. – nydelig musikk som passet godt til mine tekster.

"Oslo- biskopen med sterke finnmarksrøtter, Gunnar Stålsett klappet og smilte hjertelig da Harald Devold, Vadsø storband og sangsolistene
 Ann Jorid Henriksen og Ingrid Elisabeth Rebbestad fylte Vadsø kirke medd både livsglad jazz og inderlige toner.

…Midnattskonserten natt til søndag manglet ikke mye på å trekke fullt hus. Landets mest profilerte og modige biskop, Gunnar Stålsett, hadde nok mye av ære for det store frammøtet. Sammen med Vadsø storband, to vidt forskjellig sangsolister samt mange av byens musikkrefter ble konserten en totalopplevelse av livsbejaende musikk og tankevekkende ord med relevans til mellommenneskelige forhold i lille Finnmark og ute i vår voldsherjede verden. Ingrid Rebbestad var hentet inn for å tolke femti år gammel kirkemusikk av jazzlegenden Duke Ellington "

Sør Varanger Avis 11.12 2001

Storbandleder og musikksjef i Finnmark, harald Devold, holder sine hender over Vadsø storband og får dem til å yte grenseløst."Dette er krevende musikk. Høyt vanskelighetsnivå, sier Devold og er bra stolt av storbandet. Han og gitaristen Asbjørn Ruud er komponistene bak det kompliserte så de bør vite hva de snakker om.
… og noe av musikken de har skrevet er tilegnet regionen. Devold hyller Vestre Jakobselv i "rømmkollvalsen" og Ruud fascinerer med "ishavsfunk"
Finnmarken 7.12.01
Jubilerte med onsdagsklubben
Vadsø storband hadde øvd inn flere nydelige låter som Asbjørn Ruud og Harald Devold i sin tid skrev til helproffe Oslo Groove Compani. Storbandet har dratt seg opp etter håret. Detter er komplisert stoff , sa Devold etterpå.
Vadsø storband hadde ikke vært der vi er i dag hadde det ikke vært for innsatsen fra proffe musikere som Harald Devold og Asbjørn Ruud, påpeker amatørmusiker Tyra Mannsverk, som spille saxofon i storbandet. Alle må forstå hvor heldige vi er som har sånne folk til å inspirere oss og dytte oss videre…

Finnmarken 13.8. 2001

Livlig kvartett: Knut Starheim, Harald Devold, Erlend Gjerde og Frank Brodal fikk liv i publikum med skikkelig svingende jazz.

Dyktig Bill "Louis". Vardøs bill Iversen har en god stemme, og framførte Louis Armstrongs slagere med glimt i øyet.

"Verdig hyllest til Louis. Det svingte skikkelig under Vadsø storbands"A tribute to Louis Armstrong". Konserten ble en verdig hyllest til historiens jazzmusiker nummer en.
… Selve storbandet var meget samkjørt under konserten, og viste sikre takter hele veien. Med både vokale og instrumentale solister ble det alt i alt en gjennomgående god og drivende konsert, med skikkelig trøkk i."
Sør Varanger Avis 30 01.01
" Det er femten år siden sist Sør Varanger hadde storband. Det nye storbandet fikk en inderlig varm velkomst på sin første offentlige opptreden. Det gjorde også gjestene fra nordsida av fjorden.
…vadsøværingene ble sendt hjem med stående applaus og trampeklapp fra en overfylt og overbegeistret hotellrestaurant. Om Dagfinn Gjerde hørte vi følgende replikkveksling: Dette er Dagfinn Gjerde på sitt beste. Nei, det er ikke slik. Slik er han alltid når han setter i gang."

VG 4.9. 2000
Storbandfestivalen- blant dagens høydepunkt finner vi bl.a Stein Thues kvartett, Vadsø storband og Victoria Tolstoy med Norrbotten Big Band.
… Vadsø storband imponerte….

Finnmarken 7.9.2000

Vadsø storband imponerte med sitt reportoar.
Et fulltallig og lydhørt festivalpublikum ved landets gjeveste storbandfestival tok vel imot Vadsø storband. Og vadsø- musikerne kvitterte med å vise at: -visst går det an å stille med kompetent storband fra lengst nord i Norge.

andvika- festivalen har lenge vært et delmål for Vadsø- bandet, og etter en meget aktiv og vellykket vår- og sommersesong, ble festivaldrømmen virkeliggjort sist lørdag….
…presist og lett låt de, rent og groovy. Et variert timelangt sett ble det, med standard- storbandmateriale fra Basie- tradisjonen, rykende heit salsa, vakre blues- ballader med den flinke vokalisten Eugenia Karitanova fra Murmansk i front, tolket på Billie Holliday- vis, og sterke solistbidrag fra trombonisten Knut Starheim, pianist Øystein Skjesol, trompeteren Frank Brodal og ikke minst altsaxkjempen himself; Harald Devold

Finnmarken 15.8.2000

Veltrimmet: Vadsø storband har hatt noen dagers intensivtrening under Frank Brodal(trompet) og det høres.

Trollmann. Lukk øynene og du er Las Vegas

"Profet i eget land.
Det er for seint å invitere Frank Sinatra til Varangerfestivalen, men arrangørene fant frem til det nest beste til søndagens konsert.
… Det er knapt noen her på berget som tolker Sinatras reportoar Som Per Muller. Stemmen, mimikken, til og med utseendet er så likt originalen- og da mener vi originalen den gang han kunne synge – at det er nesten skummelt.Og så er jo mannen egentlig vadsøværing, da, selv om det er så som så med finnmarksdialekten etter hvert, og et godt voksent publikum tok imot den bortkomne sønn med åpne armer. Kinoen var utsolgt til siste sete lenge før konserten…..
… Vadsø storband gjorde en imponerende innsats som backingband i et variert og tidvis tydelig krevende reportoar…."

Finnmarken 26.5 2000

Harald Devold leder Vadsø storbands konsert i kinoen fredag.

"Sommer med storbandet.
… Nå har de hentet inn noen ekstraordinære norske solister for å holde sommerkonsert i Vadsø kino kommende fredag. Storbandets musikalske leder Harald Devold gleder seg til lå få besøk av trombonist Knut Starheim og trompetist Erlend Gjerde….
.. Harald Devold bør være kjent for de fleste, og hvis han river av eg litt på saxofonen burde kvelden være berget"

Finnmarken mai 2000

Vadsø storband spilte for Vollebæk tidligere i vinter. Det gjorde de så bra at de ble invitert av DU til å spille for Jagland under den norske kulturuken i Murmansk.
"… Detter er virkelig morsomt. Men UD ble vel skikkelig svin- imponert når vi spilte for Vollebæk i Vadsø. Nå får vi også videreført det viktige samarbeidet vi har prøvd å få i gang med russiske jazzmusikere. Så dette er Barentssamarbeid på høyt nivå, mener Devold."…..

Finnmarken 17.8. 99

Vadsø storbands saxofonrekke under ledelse av Knut Starheim.
…Men tiden flyr, og snart er det tid for retur. Vadsø storband benker seg på dansegulvet - som altså fungerer som scene – etter rådslaging om hvilke deler av reportoaret som bør være unnagjort før vi kommer for langt fra land. Dirigenten leder sine disipler gjennom både fengende funk og lett latinjazz. En av trompetene er fra Hammerfest, og dermed får folkene fra vestfylket også en anledning til å juble. Han spille til og med solo….."

Finnmarken 11.8. 98

Vadsø storband nådde nye høyder på tilbaketuren.
"…..så snur vi, og inn kommer det virkelige hjemmelaget, Vadsø storband, for anledningen ledet av Birger Carlsen, som har holdt seminar for dem under festivalen. Og du verden, som de har lært. " In the mood" sitter som ei perle og følges av et helt kjede med hits fra storbandjazzens mektige katalog. Folk må ha hørt at noe er på gang, for nå buler veggene i salongen under presset fra en entusiastisk folkemengde. Bring it home, Vadsø storband! Tenker vi, og det gjør de, en hjemferd i triumf fra de sydlige breddegrader. Øverste hylle i baren er åpen, farvannet er smult, kvelde er meget ung og plutselig ønsker vi nesten at vi ikke skulle innom Vadsø på sørgående likevel, for vi kunne gjerne tatt et par timer til. Det får bli til neste år."


Finnmarken 20.3.97

Siste natt med gjengen for fylkeskultursjef og storbandmedlem Øyvind Stålsett (bildet). Han hadde sin siste opptreden med gjengen før han snart flytter sørover til ny jobb. Musikken legger han nok uansett ikke på hylla."

"Latinamerikansk Vårbrudd.
Om Så Kor og Vadsø storband serverte "Salsa con amor"- salsa med kjærlighet- i helga. Fargerike og våryre korister og musikere bød på fruktbarhetsdans og kjøærlighetstoner. Og vinterfrosne vadsøværinger smeltet fullstendig.

… og så var det Vadsø storband sin tur till å kaste seg ut i mambo og cha- cha- cha. Musikalsk leder Harald Devold ledet an et opplagt storband, for anledningen forsterket med musikalske gjester og eksotiske instrumenter. Storbandet åpnet med to mamboer. Så fulgte "Para ti" som under et bergensk karneval ble omdøpt til "min paraply"…
Finnmarken 12.6. 95

De gjorde suksess, Vadsø storband da de inviterte til sin andre konsert sist torsdag
" Vadsø storband overrasket.
Vi overvar debutkonserten Vadsø storband hadde i romjula. Da hadde bandet bare fått anledning til å øve inn noen få låter. Torsdag tok dem sjansen igjen, inviterte til storbandjazz på Warehouse. Reportoaret var blitt større - og den store publikumsresponsen fra første konserten ble forsterket mange toner. For storbandet overrasket igjen et stort og entusiastisk publikum. De spilte ikke bare med sjela, de sprudlet også" " Vadsø storband overrasket.
Vi overvar debutkonserten Vadsø storband hadde i romjula. Da hadde bandet bare fått anledning til å øve inn noen få låter. Torsdag tok dem sjansen igjen, inviterte til storbandjazz på Warehouse. Reportoaret var blitt større - og den store publikumsresponsen fra første konserten ble forsterket mange toner. For storbandet overrasket igjen et stort og entusiastisk publikum. De spilte ikke bare med sjela, de sprudlet også"