Forside > Vadsø Storband: > Storbandet

Storbandet

 

Vadsø Storband er - som navnet sier - et fullt storband (5 saxofoner, 4 trompeter, 4 tromboner& komp) med basis i Vadsø. Bandet består av om lag 20 musikere, både profesjonelt skolerte og amatører, og vi har spilt sammen siden 1994. Bandets musikalske leder er Harald Devold. (se egen omtale)

Vadsø Storband har under Devolds ledelse utviklet seg betydelig. Fra en famlende start i 1994 anser vi oss i dag som et godt storband med et stort repertoar egnet så vel for konserter som dans. Vadsø Storband har hatt mange oppdrag lokalt de siste årene - ikke bare i Vadsø-området. Bandet har avholdt konserter alene og sammen med andre - både storband, kor og andre typer ensembler. Vi har i forbindelse med slike tiltak bl.a. samarbeidet med nasjonale størrelser; musikere og arrangører som Knut Kristiansen, Fred Nøddelund, Frank Brodahl, Helge Sunde, Christan Jaksjø, Birger Carlsen og Erlend Gjerde. Vi har også hatt gleden av å spille med fremragende artister som Jørn Hoel, Vidar Busk, Tone Aase, Rene Andersen, og Per Müller.Vadsø Storband har for øvrig også siden starten vært med på "Varangerfestivalen", der vi har "gått gradene" fra innledende torgkonserter via jazzcruiset til hovedkonserter i samarbeid med så vel nasjonalt som internasjonalt tunge jazzmusikere.10 august 2005 åpnet vi Varangerfestivelen med "søstre i ånden"

Storbandet har i tillegg vært benyttet ved større arrangementer, bl.a. fylkessangerfestivalen i Vadsø i og »Finnmarken»s 100-års jubileum i 1999, fylkesmusikkstevnet i Kirkenes i 2000 og Forsvarets Forsøksstasjons 50-årsjubileum i år 2001. Vi ble i mai 2000 engasjert av Utenriksdepartementet der vi bla. spilte under premierefesten til den Norske Operas framføring av »Tosca» under de Norske kulturdagene i Murmansk . (sistnevnte engasjement for øvrig etter personlig forespørsel fra daværende utenriksminister Knut Wollebæk.)

I tillegg til dette har Vadsø Storband selvsagt løpende hatt en rekke oppdrag på dansearrangementer - så vel i Vadsø som i våre nabokommuner.

Vi har de senere årene hatt en rekke større "oppdrag"; bl.a. har vi deltatt på
- Oslo Kirkemusikkfestival, som er en stor og anerkjent internasjonal musikkfestival,
- Storbandfestivalen i Sandvika/Oslo, der vi for øvrig i anmeldelsene i VG ble framhevet i konkurranse med over 30 andre storband.
- RuskaSwing; nasjonal jazzfestival i Finland (Helsinki/Kemijarvi)

Storbandet har også vært benyttet ved en rekke større arrangementer en rekke steder fylket vårt, både i konsert- /representasjonssammenheng og i forbindelse med dansearrangementer.